0
 • Lintuhoitola pelastaa siivekkäitä

  Tule tutustumaan Heinolan uudistuneeseen Lintuhoitolaan

  Lue lisää
 • Heinolan kaupunginmuseo

  Uudistunut perusnäyttely avoinna ympäri vuoden

  Lue lisää
 • Turvallista retkeilyä Heinolassa

  Kymmeniä opastettuja retkeilyreittejä puhtaassa luonnossa

  Lue lisää
 • Heinolan kansallinen kaupunkipuisto

  Jyrängön virta on vapaana jäistä ympäri vuoden

  Lue lisää
 • Heinolan rantapuisto

  Historiallinen Rantapuisto on kuin tehty kesäiselle päiväkävelylle

  Lue lisää
 • Heinolan Siltasaari

  Viivähdä hetki Jyrängön virran keskellä

  Lue lisää
 • Museot

  Historiallista näkemistä ja kokemista

  Heinolan museot museot tarjoavat mielenkiintoista nähtävää sekä näyttelyitä ympäri vuoden. Kaupunginmuseossa uusittu perusnäyttely tuo Heinolan historian entistä lähemmäksi nykypäivää.

 • Tapahtumat

  Tapahtumien Heinola

  Heinola on aktiivinen tapahtumakaupunki, joka tarjoaa suuren määrän korkealuokkaisia tapahtumia ympäri vuoden. Suomen kesäteattereiden eliittiin kuuluvan Heinolan kesäteatterin katsomot täyttyvät vuosittain esityksestä toiseen.

 • Kylpylät

  Kylpylöiden Heinola

  Heinola oli erittäin merkittävä kylpyläkaupunki 1900-luvun alkupuolella ja kylpylälaitoksen historia ulottuu aina 1800-luvulle saakka. Nykyisin Hotel Kumpeli Spa sekä Nowene Nordic Spa tarjoavat matkailijoille rentouttavia kylpyläpalveluita.

Pirunkirkko

Pirunkirkko on massiivinen negatiivisesti kalteva kalliomuodostelma, joka on muodoltaan kuin jättiläismäinen laavu. Lippaluolaksi erittäin näyttävä kalliokatos sijaitsee Iso-Vuorttunen -järven länsipuolella Härkävuoressa.

Parkkipaikalta matkaa pirunkirkolle on kylttien mukaan 500 metriä metsätietä ja 800 metriä polkua. Polku kulkee kallioilla niin, ettei paikkaa voi suositella kovin huterajalkaisille – reitti on hyvä kulkea, mutta paikoin polun vieressä on jyrkkä pudotus alas rantaan.

Vaikka Pirunkirkon olisi ennalta nähnyt kuvista tai kuullut ja lukenut kuvauksia sen suuruudesta, on sen näkeminen henkeä salpaava kokemus. Kuinka se voi pysyä aloillaan, uhmata painovoimaa? Kuten moniin muihin Suomen luoliin liittyy tarinat isovihan aikaisista pakenemisista, kerrotaan myös  Pirunkirkolle paetun venäläisten sotajoukkojen pelossa. Voisi olettaa, että näin voimallinen paikka on myös ollut pohujen ja parantajien käytössä.

 

Lähde:www.retkipaikka.fi/vapaa/paistjarven-pirunkirkko/

Yhteystiedot

Palvelun tuottaja

Heinolan matkailu

Kauppakatu 4, 18100 Heinola
+35838493615
matkailu@heinola.fi
Vieraile yrityksen sivuilla:
http://www.heinola.fi

Avainsanat

Ota yhteyttä