0
 • Lintuhoitola pelastaa siivekkäitä

  Tule tutustumaan Heinolan uudistuneeseen Lintuhoitolaan

  Lue lisää
 • Heinolan kaupunginmuseo

  Uudistunut perusnäyttely avoinna ympäri vuoden

  Lue lisää
 • Turvallista retkeilyä Heinolassa

  Kymmeniä opastettuja retkeilyreittejä puhtaassa luonnossa

  Lue lisää
 • Heinolan kansallinen kaupunkipuisto

  Jyrängön virta on vapaana jäistä ympäri vuoden

  Lue lisää
 • Heinolan rantapuisto

  Historiallinen Rantapuisto on kuin tehty kesäiselle päiväkävelylle

  Lue lisää
 • Heinolan Siltasaari

  Viivähdä hetki Jyrängön virran keskellä

  Lue lisää
 • Museot

  Historiallista näkemistä ja kokemista

  Heinolan museot museot tarjoavat mielenkiintoista nähtävää sekä näyttelyitä ympäri vuoden. Kaupunginmuseossa uusittu perusnäyttely tuo Heinolan historian entistä lähemmäksi nykypäivää.

 • Tapahtumat

  Tapahtumien Heinola

  Heinola on aktiivinen tapahtumakaupunki, joka tarjoaa suuren määrän korkealuokkaisia tapahtumia ympäri vuoden. Suomen kesäteattereiden eliittiin kuuluvan Heinolan kesäteatterin katsomot täyttyvät vuosittain esityksestä toiseen.

 • Kylpylät

  Kylpylöiden Heinola

  Heinola oli erittäin merkittävä kylpyläkaupunki 1900-luvun alkupuolella ja kylpylälaitoksen historia ulottuu aina 1800-luvulle saakka. Nykyisin Hotel Kumpeli Spa sekä Nowene Nordic Spa tarjoavat matkailijoille rentouttavia kylpyläpalveluita.

Sepänmäenpuisto

Puisto on rakennettu useassa osassa ja se muodostaa yhtenäisen puistonauhan aina maantiesilloista aivan nykyiselle asuntomessu-alueelle asti. Puiston rakentamisen aloitus oli 80-luvun lopulla ja viimeiset osuudet siitä tehtiin 2001.
 
Puistoa kuvaa parhaiten kaupunginpuoleiselta osuudeltaan uljaat hopeapajukujanteet, jotka on istutettu sinne paririviin jo 1952. Kaavassa puiston kärkiosa on jätetty suojelualueeksi, tuohon lintujen paratiisiin ei ole koskettu rakentamisen yhteydessä.
 
Kärkiosassa kasvaa myös harvinaisia luonnonkasveja. Aivan rauhoitetun niemen kärjessä on vuosisatoja vanha linnoitusrakennelma.
 
Puistometsän keskiosassa on niittyalue, jota pyritään rehevän kasvun estämiseksi niittämään ja saattamaan niittymäiseksi, rehevän kasvualustan vuoksi kasvu vain on runsasta. Puiston uudemmassa eteläpäässä on myös erityisiä kosteikkoalueita.
 
Koko puisto on väljä ja suurikokoinen, jossa eri asioita harrastavat ihmiset viihtyvät. Puistoa on rakennettu 5,01 hehtaaria ja luonnontilainen kärkiosa on 7,58 hehtaaria.
 
Lähde:www.heinola.fi

 

Yhteystiedot

Palvelun tuottaja

Heinolan matkailu

Kauppakatu 4, 18100 Heinola
+35838493615
matkailu@heinola.fi
Vieraile yrityksen sivuilla:
http://www.heinola.fi

Avainsanat

Ota yhteyttä