0
 • Lintuhoitola pelastaa siivekkäitä

  Tule tutustumaan Heinolan uudistuneeseen Lintuhoitolaan

  Lue lisää
 • Heinolan kaupunginmuseo

  Uudistunut perusnäyttely avoinna ympäri vuoden

  Lue lisää
 • Turvallista retkeilyä Heinolassa

  Kymmeniä opastettuja retkeilyreittejä puhtaassa luonnossa

  Lue lisää
 • Heinolan kansallinen kaupunkipuisto

  Jyrängön virta on vapaana jäistä ympäri vuoden

  Lue lisää
 • Heinolan rantapuisto

  Historiallinen Rantapuisto on kuin tehty kesäiselle päiväkävelylle

  Lue lisää
 • Heinolan Siltasaari

  Viivähdä hetki Jyrängön virran keskellä

  Lue lisää
 • Museot

  Historiallista näkemistä ja kokemista

  Heinolan museot museot tarjoavat mielenkiintoista nähtävää sekä näyttelyitä ympäri vuoden. Kaupunginmuseossa uusittu perusnäyttely tuo Heinolan historian entistä lähemmäksi nykypäivää.

 • Tapahtumat

  Tapahtumien Heinola

  Heinola on aktiivinen tapahtumakaupunki, joka tarjoaa suuren määrän korkealuokkaisia tapahtumia ympäri vuoden. Suomen kesäteattereiden eliittiin kuuluvan Heinolan kesäteatterin katsomot täyttyvät vuosittain esityksestä toiseen.

 • Kylpylät

  Kylpylöiden Heinola

  Heinola oli erittäin merkittävä kylpyläkaupunki 1900-luvun alkupuolella ja kylpylälaitoksen historia ulottuu aina 1800-luvulle saakka. Nykyisin Hotel Kumpeli Spa sekä Nowene Nordic Spa tarjoavat matkailijoille rentouttavia kylpyläpalveluita.

Pekan Leipä Oy

Heinolalainen lähileipomo, ylpeydellä!

Kaikki sai alkunsa kun Pekka Mussalo päätti vuonna 1964 ostaa jo vuodesta 1888 asti toimineen leipomo Manelin. Aluksi leipomo toimi Heinolan keskustassa, mutta hyvin nopeasti tilat kävivät pieniksi Pekan leipomusten suosion kasvaessa. Tarvittiin siis lisää tilaa jotta saataisiin leipää kansalle, näinpä muutettiin uutuuttaan kiiltäviin leipomotiloihin vuonna 1968. Vuonna 1981 kohtalo puuttui peliin ja poltti koko leipomon maan tasalle, tästä Pekka ei kuitenkaan lannistunut vaan suomalaisella sisulla ja heinolalaisella hulluudella jatkoi toimintaa entistä suuremmalla uskolla siihen, että kansa tarvitsee parempaa leipää! Tästä puoli vuotta eteenpäin oli taas uudet tuotantotilat valmiit ja tarina sai jatkua, menestyksekkäästi. Näitä tiloja on tähän päivään mennessä toki laajennettu ja uudistettu useaan kertaan, mutta samassa rakennuksessa on toimittu jo vuodesta 1982 alkaen.
Pekka menehtyi vuonna 1990, mutta Pekan poika Arto jatkoi toimintaa vaimonsa Anne rinnallaan. Arto oli jo isänsä aikana työskennellyt leipomon eri tehtävissä, joten siirtyminen johtotehtäviin sujui luontaisesti. Pekan perinteisiä reseptejä on vaalittu huolella ja samalla uutuustuotteita on tuotu markkinoille. Esimerkiksi suositut Ciabatta -leivät ensimmäisenä Suomessa. "Aina askeleen edellä" -tuumii Arto ja suunnittelee tänäkin päivänä uutuuksia, joissa hyvä maku ja hyvinvointinäkökulmat yhdistyvät. Niistä Pekan Leipä tunnetaan ja tullaan tuntemaan, koska tarina jatkuu perinteitä noudattavalla, mutta silti nykyaikaisella leipomisella. Lähileipomon lisäksi meillä on Heinolassa myös toinen leipomo, joka tuottaa ainoastaan luomutuotteita pääosin vientiin. Pekan Leivän herkulliset leivät ovat siis löytäneet tiensä myös keskieurooppalaisiin ruokapöytiin. Heinolassa leivottuja viedään siis Saksan markkinoille vuosittain jopa 10 miljoonaa pakettia, puhdasta ja terveellistä. Danke Schön!

Yrityksen tapahtumat

Info

Pekan Leipä Oy
Villenkatu 43, 18200, Heinola
03 877330
etunimi.sukunimi@pekanleipa.fi
Vieraile yrityksen sivuilla:
http://www.pekanleipa.fi

Ota yhteyttä